Életmód

Ezért nem kéne állandóan meginstáznod a kajádat

Még farkaséhesen is megvárod, míg kiválasztod a megfelelő filtert a különösen guszta avokádós pirítósodhoz? Egy friss kutatás szerint ez egyáltalán nem jó ötlet.

A pofás filterrel felturbózott, művészi kompozícióba rendezett ételek töretlen népszerűségnek örvendenek az Instagramon, de nem biztos, hogy a sok lájk megéri… Egy friss amerikai kutatás szerint ugyanis az étel meginstázása jelentősen ronthatja az étkezés élményét.

Ezért nem kéne állandóan meginstáznod a kajádat

Elsősorban például azért, mert túl magasra helyezzük az elvárásainkat. A meginstázott ételt különlegesnek, ebből kifolyólag különlegesen finomnak képzeljük, mikor feltöltjük az oldalra, ezzel szemben pedig még egy amúgy finom íz is csalódást okozhat. A másik probléma ezzel ellentétben az lehet, ha a valódi étkezés előtt már telítődünk az ételek látványával, és így kicsit lankad a lelkesedésünk, mire a valódi fogáshoz érkezünk.

Nem véletlen, hogy már számos étterem és séf – köztük olyan nevek is, mint Heston Blumenthal – arra kérték vendégeiket, hogy vacsora közben tegyék zsebre a mobiltelefonokat, és próbálják egyszerűen csak élvezni a feltálalt ételeket.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top