Életmód

A debreceniek már ingyen wifit használhatnak a villamoson

Ingyenesen használható wifi-hálózatot épített ki a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. a város villamosain.

Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója elmondta: tavaly októberben két trolibuszon és két villamoson kezdték tesztelni a rendszert, amelyet kedvezően fogadtak az utasok. A fejlesztés eredményeként mostantól a DKV mind a 29 villamosán, valamint egyelőre két trolibuszon érhető el az ingyenes, 30-50 megabit sávszélességű internet. 

A debreceniek már ingyen wifit használhatnak a villamoson

A közlekedési vállalat a rendszer üzemeltetésére évi 4,8 millió forintot költ majd – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a villamosok évente mintegy 18 millió utast szállítanak a városban. A cég folytatja a fejlesztést, és 2018-ban a város tömegközlekedésében részt vevő valamennyi trolibuszon és autóbuszon elérhetővé teszi az ingyenes wifi-hozzáférést. 

Széles Diána alpolgármester hozzátette azt is, hogy a wifi-hálózat kiépítése jól illeszkedik a város úgynevezett Smart City koncepciójához, amelynek lényege, hogy a többi között a városi szolgáltatások terén innovatív, környezettudatos technológiai megoldásokkal tegyék fenntarthatóvá, élhetőbbé Debrecent. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top