Életmód

Időjárás: több megyében ma sem ússzák meg a vihart és a felhőszakadást

Hét keleti megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai szolgálat, ezeken a területeken szerdán felhőszakadás várható. Ugyanakkor az ország többi része sem marad feltétlenül szárazon, a hidegfrontnak megfelelően előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Megismétlődhet a katasztrófafilmbe illő tegnapi budapesti vihar az ország más területein, legalábbis erre enged következtetni, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás miatt több megyére is figyelmeztető előrejelzést adott ki. A térkép szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében lehet heves esőzés. Ezeken a területeken rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az ország más részei sem biztos, hogy megússzák az esőt

Bár ma már az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, zivatarokra így is többfelé kell számítani. A nap első felében több helyen, délután egyre inkább már csak keleten számíthatunk záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás kíséretében.

Több megyében ma sem ússzák meg a vihart és a felhőszakadást

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, több helyen megerősödik, a Dunántúlon és a főváros térségében viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul, késő estére pedig 13, 19 fokra hűl le a levegő.

 Budapestet csúnyán helyben hagyta a vihar

A keddi nap biztosan bevonul a város történelmébe azzal, hogy egy délutáni kiadós felhőszakadás jól elintézte Budapestet néhány órára. A fővárosban délután öt óra után kaotikus állapotok alakultak ki, az esőtenger következtében a villamosvonalak jó része használhatatlan lett, trolik, buszok és autók ragadtak az utakon és az utcákon hömpölygő vízben.

A vihar egészen elképesztő dolgokat is produkált, helyenként például alámosta az aszfaltot, ami ezért felszakadozott, aztán a 24.hu adott hírt arról, hogy a Keleti pályaudvaron konkrétan egy világító villanyoszlopból ömlik a víz, a Fiastyúk utcában pedig másnapra partra sodort, 21 darab rendszámra bukkantak. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top