Életmód

Nagyot változik a budapesti állatkert

A négy nagy fejlesztésből egyet, az új kiszolgáló zónát már át is adták a budapesti állatkertben. Később jöhet a Pannon Park, a Holnemvolt Vár és a parkolóház is.

Csütörtökön átadták a A Fővárosi Állat- és Növénykert új kiszolgáló zónáját, amelyben műhelyek, öltözők, állatorvosi állomás és a központi takarmánykonyha kapott helyet.

Persányi Miklós főigazgató azt mondta, hogy 2014 óta az állatkert területe 7,3 hektárral nőtt, így ma 18,4 hektáron működik az intézmény.

Az új területeken négy fejlesztés várható:

  1. Holnemvolt Vár, amely elsősorban a gyerekes családoknak szól, a magyar mesék állatvilága köré szerveződik, állatkerti simogatóval, illetve játszóházzal.
  2. A Pannon Park az egykori Vidámpark területének nagyobbik részét, nagyjából öthektárnyi területet fog elfoglalni, benne a pannon ősvadon világát mutatják be.
  3. A Hermina Garázs 700 járműnek ad majd helyet a volt vidámparki terület Kacsóh Pongrác út felé eső végének azon zónájában, amelyet már a Vidámpark működésének utolsó éveiben is parkolónak használtak.
  4. A most átadott kiszolgáló zóna a volt vidámparki terület leghátsó, a Hungária körúti felüljáró és a vasút felé eső sarkában, illetve az ahhoz kapcsolódó, az egykori Vidámpark mögötti övezetben terül el.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az átadón közölte: a fejlesztésekre szánt 25 milliárd forintot további 18,7 milliárddal egészíti ki a kormány. A növekedést azzal indokolta, hogy több projektelem nagymértékben drágult, de ezekkel nem lehetett előre számolni, viszont másképp nem lehetne tartani az eredeti terveket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top