Életmód

Ettől a 10 pozitív dologtól megváltozik az életed!

Most megosztjuk veled azt a 10 dolgot, amit a boldog emberek már jól ismernek és sosem felejtenek el gyakorolni. A te életedet is megváltoztatják majd!

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a boldogság vagy jön, vagy nem. Karba tett kézzel várjuk, miközben beletörődünk, hogy éppen nem vagyunk boldogok. Pedig igenis tehetünk a boldogságért! Mindössze egy kis erőfeszítést kell tennünk és rendszeresen gyakorolni az alábbi, a boldog és kiegyensúlyozott emberek által jól ismert szokásokat. 

Ettől a 10 pozitív dologtól megváltozik az életed!

1. Mosolyogj!

Túl szép, hogy igaz legyen, de mégis működik: mosolyogj magadra a tükörben, az eladóra a boltban, a melletted ülő kollégádra, vagy csak úgy az utcán! Az agyadat becsapja ez a fizikai gesztus, és jobban érzed majd magad, akkor is, ha épp nem vagy vidám.

2. Boldog emberekkel vedd körbe magad!

Az öröm ragadós. A boldogságkutatók 20 éven át tanulmányozták, ez valóban így van-e, és kiderült, a mondás igaz. Ezért érdemes pozitív, vidám társaságot kialakítanod.

3. Legyen egy saját módszered a talpra állásra!

Ahogy a japán mondás tartja: ess el hétszer, áll fel nyolcszor. Mindig legyen egy mód a tarsolyodban, amivel tudod, hogy a legsötétebb gödörből is ki tudsz mászni.

4. Próbálj boldog lenni!

Ilyen egyszerű: határozd el, hogy az akarsz lenni.

5. Légy aktív!

Köztudott, hogy a testmozgás endorfinokat, boldogsághormonokat termel. Szánj időt valami olyan mozgásra, amit szeretsz, és a lelked is egészségesebb lesz.

6. Kettesével vedd a lépcsőfokokat!

Értheted szó szerint is, de mi most a metaforára gondolunk: ha mindig csak apró lépésekben haladsz előre, nem tapasztalod meg a nagy boldogságot. Vállalj néha kockázatot és ugorj át egy-két lépcsőfokot!

7. Légy offline!

A mai világban kizárt, hogy állandóan kikapcsolva tartott mobillal létezzünk, de nem árt egy-két nap szünetet tartani. Meglátod, jót tesz majd.

8. Mindennek nézd a jó oldalát!

Maradj pozitív, még akkor is, ha éppen úgy érzed, semmi okod rá. A világban minden változik, ezért kizárt, hogy egy rossz időszakot, ne egy jó kövessen!

9. Becsüld meg az apró örömöket!

Egy fagyi a padon, séta a kutyáddal, meglátni egy szivárványt… mind olyan örömök, amelyek felett néha elsiklunk, pedig ha értékeljük őket, extra boldogságot adnak a mindennapjainkhoz.

10. Nevess!

A nevetés a legjobb orvosság. Nemcsak a mondás tartja így, hanem valóban így van: a nevetés olyan hormonokat aktivál az agyban, amelyektől jobban érezzük magunkat. Ezért nevess minden nap!

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top