Életmód

5 mondat, amit soha ne mondj egy introvertált embernek

Ha introvertált típus vagy, sokan egyfolytában azon vannak, hogy valahogy „segítsenek” rajtad. Nem mintha segítségre szorulnál.

Az introvertáltság nem egyenlő azzal, hogy valaki folyton csendben van, és szégyenlős, csak máshogy reagál bizonyos helyzetekre, mint az extrovertáltak. Szereti a csendet, és nincs baja az egyedülléttel sem, de ettől még egyáltalán nem magának való vagy mufurc. Az introvertált ember nem kerüli mások társaságát, szeret beszélgetni, de inkább átgondolja a mondanivalóját, mielőtt kiejtené a száján a szavakat. És eléggé idegesítő, ha ezek miatt kritizálják, mert kritikát, azt kap aztán eleget, segítő szándék mögé bújtatva például ebben az öt mondatban.

1. Olyan csendes vagy.

Ha valaki csendben van, az biztos rosszul érzi magát a bőrében. Legalábbis a mai hangos világban furcsa az, aki nem akar egyfolytában beszélni. Pedig az introvertált nem azért nem csacsog, mert lelki baja van, hanem mert akkor szeret megszólalni, amikor van mit mondania.

2. Nem harapok, beszélhetsz.

Nem azért nem veti bele magát a beszélgetésbe az introvertált, mert fél. Egyáltalán nem tart jobban az emberektől, mint bárki más. Egyszerűen csak nem érez kényszert arra, hogy folyton megossza a külvilággal a gondolatait.

5 mondat, amit soha ne mondj egy introvertált embernek

3. Mindig ilyen szégyenlős vagy?

A legtöbb introvertált egyáltalán nem szégyenlős, és nagyon is határozott véleménye van a világról. A barátaikkal kifejezetten nyitottak és beszédesek tudnak lenni.

4. Miért szorongsz ennyire?

Nem szorong, nem depressziós, és nincs maga alatt attól még, hogy nem beszél egyfolytában. Általában örömmel tölti el, ha meghallgathat másokat, amit sokan félreértenek, vagy még inkább nem értenek, hiszen ma az a trend, hogy látszódni kell, kitűnni kell, és hallatni kell a hangunkat. Az introvertált ezzel szemben megfigyelő álláspontra helyezkedik, és átgondoltan reagál.

5. Egyszer kibújsz majd a barlangodból.

Nem kell mindenkinek extrovertáltnak lennie. Egyáltalán nem követelmény, hogy mindenki hangos és csacsogós legyen. Az is lehet teljesen egész és boldog ember, aki nem vágyik a rivaldafényre, nem akar középpontban lenni, köszöni szépen, nem kell őt megszerelni és előcsalogatni sehonnan. Nem kell megváltoztatni egy introvertált embert, inkább csak fogadjuk el úgy, ahogy van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top