Életmód

Kordonok nélkül fognak vonulni a Pride-on, ha kell, kordont bontanak

Alternatív útvonalat, illetve akár kordonbontást is terveznek a szombati Budapest Pride szervezői, akik szabad és biztonságos vonulást szeretnének elérni.

Karlik Cintia, a Budapest Pride szóvivője pénteken elmondta, indokolatlannak és aránytalannak tartják a rendőrség csütörtöki bejelentését, amely alapján teljes területzárással biztosítanák rendezvényüket.

Hangsúlyozta, a kordonok nem nyújtanak teljes biztonságot, a tapasztalatuk ugyanis az, hogy csak a rendőri jelenlét segíthet megakadályozni az atrocitásokat.

Kordonok nélkül fognak vonulni a Pride-on, ha kell, kordont bontanak

A szóvivő kérdésekre válaszolva elmondta, egyelőre nincs végleges forgatókönyvük a szombati vonulásra. A biztonságot szem előtt tartva hoznak majd döntést, ami a törvényes eszközök kimerülése után akár a kordonbontás is lehet.

Arról, hogyan felelnek türelmesen és normálisan a szervezők a Pride-dal szemben hangoztatott kritikákra, ezt a kiváló cikket ajánljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top