Életmód

Inkább utazásra költik a pénzt a fiatalok, mint hogy lakásra gyűjtsenek

Míg anyáik minden pénzüket a saját otthon felépítésére áldozták, a millenniumi generáció szívesebben költ utazásra, mint lakásvásárlásra.

 Nem csak Magyarországon drágultak irreális ütemben a lakásárak: a fiatalok többsége Nagy-Britanniában és Ausztráliában is szinte elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha összegyűjtsön annyi pénzt, amennyibe egy saját otthon kerül. Ha pedig ez a cél kiesik, miért ne tűznének ki egy másikat, például az utazást?

 Egy Ausztráliában végzett felmérés szerint a 18–21 évesek 33%-a és a 22–36 évesek 39%-a állítja, még hitelt is hajlandó felvenni, ha egy álomutazás megvalósításáról van szó. Egy lakásra azonban nem áldoznának ennyire szívesen.

Inkább utazásra költik a pénzt a fiatalok, mint hogy lakásra gyűjtsenek

 A 21 éves sydney-i lány, Sarah Wehbe tökéletesen megfogalmazta, mit éreznek rengetegen a millenniumi generáció tagjai közül: “Mi, a fiatalabb generáció rájöttünk, hogy az ingatlanpiac számunkra nem megfizethető. Elérhetőbb célokat kellett kitűznünk, mint amilyen az utazás.”

 A 21 éves Sarah nem tudja elképzelni, hogy valaha más célja lesz, mint az utazás.

 Sarah életfelfogását erősíti meg a kutatás egyik munkatársa, Katrina Barry is: szerinte a 21–38 évesek inkább élményeket gyűjtenek ahelyett, hogy az anyagi javakhoz ragaszkodnának. Mivel egy új tendenciáról van szó, egyelőre nem tudni, hová vezet majd ez a hozzáállás.

Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top