Életmód

80 strandoló alkotott élőláncot, hogy kimentsenek egy családot a vízből

Floridai strandolók 80 emberből álló élőláncot alkottak, hogy kimentsenek a vízből egy kilenctagú családot, akiket a dagály a parttól távolra sodort.

Roberta Ursrey és családja a Mexikói-öböl partján fekvő strandon pihent, amikor észrevette, hogy fiai eltűntek. Keresésükre indult, és a víz felől meghallotta kiabálni a gyerekeket, akiket elragadott az áramlat.

Bár a strandolók figyelmeztették, hogy ne merészkedjen a vízbe, Ursrey és öt másik családtagja beúsztak segíteni, ám ők is az öt méter mély víz foglyai lettek.

Egy nő beúszott hozzájuk, miközben férje és mások élőláncot alakítottak a család kimentésére. Akik nem tudtak úszni, azok a sekély vízben álltak. A mintegy 80 emberből álló lánc szinte teljesen elérte a bajba jutott családot, és kézről kézre adva őket, mindenkit visszajuttattak a partra. Ursrey édesanyja súlyos szívrohamot kapott, és kórházba szállították, egy unokatestvérnek a karja tört, de mindenki más épségben megúszta a kalandot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top