Életmód

Nők egyensúlyban: amikor a lélek rakja rendbe a testet

A jóga és a tánc olyan csodás mozgásformák, amelyek a testet és a lelket egyszerre táplálják és erősítik.

A természetes élettől való eltávolodás és a stressz nemcsak a lélekre, hanem a testre is hatással van. Hosszú távon akár betegségek formájában is jelentkezhet a sok feszültség. Azért, hogy ezt elkerüljük, relaxációs módszerekhez vagy mozgásterápiához is fordulhatunk. Ilyen módszer a Shakti tánc is, amely egyesíti a test, a lélek és az elme harmóniáját. A táncos jóga a belső, tiszta energia feltárásában segít, egységbe rendezi a testet és a lelket. Mivel a nők szinkronban vannak a természettel, gyógyulásuknak útja, ha a természet erőit felismerik önmagukban. A tánc egyfajta kommunikáció a test és lélek között, az egyik legősibb kifejező és gyógyító eszköz.

Papp Edina (Bir Devi Kaur) Shakti tánctanár szerint a tánccal olyan állapotokat idézünk elő a testben, amelyek visszahatnak a lélekre. A nyújtás az első fázis: miután a test és a lélek összhangba kerül, észrevétlenül feloldódnak az izmokban őrzött lelki blokkok. Az álló gyakorlatok során a jobb és a bal agyfélteke aktiválódik, egyszerű, ismétlődő táncos lépésekkel összpontosul a nők figyelme önmagunkra. A Shakti tánc nem csak nőknek szól, de elsősorban őket érinti meg. A kétórás foglalkozásokon olyan komplex folyamatok játszódnak le, amelyek felébresztik a nők természetes energiáit, és segítik azok áramlását  hozzájárulva a test egészségéhez.

Nők egyensúlyban: amikor a lélek rakja rendbe a testet

Amikor gyerekek vagyunk, organikusan mozgunk, de felnőttként elvész belőlünk a világot működtető természetes dinamika. A tánc és jóga által ehhez is visszatalálunk, újra ébreszthető a testtudatunk. Mivel a gyakorlás csoportban történik, az energiák összeadódnak és a gyógyulási folyamatok még nagyobb erővel hatnak ránk. A Shakti tánc a kundalini jógában gyökerezik, de más jógairányzatok és a védikus filozófia elemei is megtalálhatóak benne. A tánc ősi önkifejező eszköz, egy kommunikációs csatorna, ami tökéletes stresszoldó. A Shakti-órák csúcspontja, a szabad tánc, amely által megszületik bennünk a harmónia, a kecsesség és az erő, és a gyakorlások hatására az egész életünket áthatja. Akár egy alkalom is sokat segít a stresszoldásban és abban, hogy nőiesebbek, érzékenyebbek és finomabbak legyünk testben, lélekben egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top