Életmód

Ma sem ússzuk meg a hőségriadót

Három északkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat péntekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Budapesten és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés a hőség miatt.

A napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén eléri a 25 Celsius-fokot. A nappali maximumok várhatóan 30-35 fok között alakulnak (a déli, délnyugati tájakon lehet a melegebb). Késő este 20-26 fokig csökkenhet a hőmérséklet.

Ma sem ússzuk meg a hőségriadót

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton egy hullámzó frontzóna éri el a térséget, amely csak lassan hagyja el az országot, miközben jelentős csapadékot és lehűlést okoz. Mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Augusztus 20-án, vasárnap is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top