Életmód

Csak férfiak lehetnek tagok a világ legrégibb tekeklubjában

Leszavazták a világ legrégebbi gyeptekeklubjának tagjai, hogy nők előtt is megnyissák a Chesterfield Bowling Club tagságát. A patinás egyesület történetét egyes források 1294-ig, néhányan azonban még régebbre, a 12. századig vezetik vissza.

Nem lehetnek nők a tagjai a világ legrégebbi gyeptekeklubjának. A hírről a klub egyik volt tagja tájékoztatta a sajtót, aki e “soviniszta hozzáállás” miatt lépett ki a klubból. Amikor javaslatot tett arra, hogy nők is csatlakozhatnának a klubhoz, így lenne újra pénz, és frissülne a tagság, akkor csúnyán lehurrogták.

Így kell játszani a gyeptekét:

Nemrég azért szavazásra bocsátották a kérdést az egyik ülésükön, de a játékosok kétharmada elutasította a nők felvételét. A gyeptekeklub egyik képviselője hangsúlyozta, hogy hagyományosan csak férfiak tartoztak soraiba. “A nők tagságának kérdését nemrég megvitattuk, és a játékosok megfelelőnek tartották a jelenlegi helyzetet” – mondta, egyúttal cáfolta az anyagi nehézségekről szóló híreket, mint ahogy azt is, hogy nőellenesek.

Chesterfield Bowling Club anno
A Chesterfield Bowling Club anno

Azzal a sajtónak kitálaló forrás is egyetértett, hogy az egyesület nem szexista, egyszerűen csak maradi. “Egyesek nagyon régimódiak közülük, 20-30-40 éve tagok, nem akarnak változásokat. Néhányan halálra rémültek attól, hogy esetleg nők is csatlakozhatnak.”

Megjegyezte azt is, hogy a maga 66 évével ő a suhancok közé tartozott, a legtöbben a hetvenes és a nyolcvanas, de vannak páran, akik a kilencvenes éveiket tapossák. Ő egyébiránt most már egy olyan egyesületben hódol gyeptekeszenvedélyének, amelyben nők is vannak. “Minden alkalommal legyőznek, de egyáltalán nem bánom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top