Életmód

Ezért imádjuk a masszázst

Neked mi jut eszedbe a masszázsról? Felfrissülés, esetleg megkönnyebbülés? Az egész testet ellazító változatért vagy oda, vagy a vádlid nyomkodása is legalább olyan kellemes érzéssel tölt el? Elmondjuk, hogyan hat a testedre.

Megvan az az érzés, amikor mindent megadnál egy jó masszázsért? Nem véletlen, hogy az emberek jelentős része egyszerűen imádja, ha ellazulhat, és átadhatja az irányítást egy jó masszőrnek. Legyen az gyógymasszázs, svéd masszás vagy csak a párunk által nyújtott simogató kényeztetés, a masszázs közbeni és utáni eufória megunhatatlan. De vajon miért imádjuk ennyire azt? Mit ad a masszázs a testnek és a léleknek?

A testnek felüdülést és gyógyulást hoz a masszázs – utóbbit persze csak további kezelésekkel összhangban. Ugyanis a mozgásszervi megbetegedések legtöbbször olyan terhelésekből adódnak, amiket a helytelen testtartás, a nem megfelelő igénybevétel vagy a nyújtás hiánya okoz. Ilyen esetben egyes izmok túlterhelődnek és megfeszülnek, mások gyengülnek. A feszült izmok pedig fájdalmat is okozhatnak. A masszázs azért hozhat megváltást, mert ellazítja az izmokat, és az idegrendszert is megnyugtatja. A természetgyógyászok szerint a masszázs által számtalan lerakódott feszültségtől is megszabadulhatunk, ez pedig jót tesz az egészségünknek. A méregtelenítésben is szerepe van a masszázsnak, és a bőr megújulásában is segít, ráadásul a vérkeringésre is jó hatással van.

Ezért imádjuk a masszázst

A test mellett a léleknek is jólesik a törődés. Nemcsak az üdítő önmagában, hogy az izmainkat átmozgatják, hanem az érintés varázsa is jó hatással van minden emberre. Arról nem is beszélve, hogy amíg masszíroznak, nem kell semmi mással foglalkoznunk, csak magunkkal. Relaxálhatunk közben, vagy akár egy jót beszélgethetünk a masszőrrel. 

Azoknak, akiket gyakran nyomaszt izomfeszülés, a nyújtó gyakorlatok és a masszázs mellé fokozott magnéziumbevitelt is javasolnak az orvosok. Nekik érdemes olyan élelmiszereket fogyasztaniuk, amelyek sok magnéziumot tartalmaznak, de a vitaminok is pótolhatják a hiányt. A túlterhelt izmokat érdemes frissítő krémekkel is lazítani. Akik vádligörccsel küszködnek, vagy a hétköznapi talpalások, esetleg az aktív sportélet terheli meg a lábukat, azoknak érdemes olyan lábápolókat beszerezni, amelyeket speciálisan az elnehezedett végtagokra ajánlanak a gyártók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top