Életmód

Így töltik a hétvégét a sikertelen emberek

Az rendben van, hogy a hévége a pihenésé, de mégis mivel töltsük, ha aktív, egészséges és legfőképpen sikeres emberek szeretnénk lenni?

Költekeznek

Öt munkanap után joggal láthatjuk megérdemeltnek, hogy kicsit magunkra is költsünk, de ne használjuk a hétvégét az ész nélküli pénzszórásra. Osszuk be okosan a pénzünket, és ne hagyjuk, hogy a hétvégi buli vagy plázázás költekezésre csábítson.

Egészségtelenül esznek

Ugyanez a jutalmazó logika igaz lehet a táplálkozásra is. „Hétvége van, megérdemlem azt a hamburgert.” Meg a pizzát, a fagyit, meg ki tudja mit. Használjuk ki inkább az extra időt arra, hogy valami egészséges ételt készítsünk magunknak!

Dolgoznak

Persze az sem jó, ha a hétvégét is munkanapként kezeljük… Ez a 2-2,5 nap arról szól, hogy végre kikapcsolódjunk kicsit, elengedjük a stresszt, és megpróbáljunk feltöltődni. Mindenképpen használjuk ki a lehetőséget!

Lustálkodnak

De mi a pihenés „jó” formája? A kanapén döglés helyett ilyenkor jobban járunk, ha sétálunk, sportolunk, kipróbálunk új helyeket, új hobbikat, esetleg utazgatunk egy kicsit. Nemcsak sokkal jobb élmény lesz, de sokkal jobban ki is kapcsol az ilyesmi.

Nem terveznek

Abba is könnyű lehet belecsúszni, hogy a hétvégét a hétköznapi mókuskerékből való teljes kiszakadásként értelmezzük, így gyakorlatilag kettéosztva életünket a munkanapokra és a pihenőnapokra. Ez viszont hosszú távon nem sokra vezet – a hétvége a tervezés ideje, a munkán kívüli álmok és lehetőségek listázása, jó alkalom, hogy tovább építsük életünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top