nlc.hu
Életmód
Harvey és Irma 75 éve házasok, de ilyet még nem pipáltak

Harvey és Irma 75 éve házasok, de ilyet még nem pipáltak

Azt hinnénk, hogy 90 és 100 éves kor felett már nem nagyon érheti az embert meglepetés. Pedig a 75 éve házasságban élő Harvey-nak és nejének, Irmának igencsak kikerekedtek a szemei, amikor megtudták, hogy az év két legpusztítóbb viharát éppen úgy hívják, mint őket.

Harvey Schluter 104 éves, Irma novemberben fogja ünnepelni a 93. születésnapját. 75 éve már, hogy házasságban élnek. A New York Timesnak adtak interjút, miután kiderült, hogy épp úgy hívják őket, mint az Amerikában az elmúlt hetekben pusztító két hurrikánt, ráadásul még a sorrend is egyezik: a Harvey hurrikánt követi az utóbbi napokban Irma. A házasságban is Harvey az idősebb.

A New York Times elmagyarázta a két idős embernek, hogy miként lehetséges ez a véletlen, és valószínűleg soha többet meg nem ismétlődő egybeeseés. 

A Nemzetközi Meteorológiai Szervezet 1979-ben vezette be a hurrikánnévadás szabályait, amelyek szerint a viharokat ABC-sorrendben nevezik el, felváltva keresztelnek férfi és női nevekre. A listáról a nagy pusztítást okozó, legerősebb viharok neveit azonban visszavonultatják, és mivel a szóban forgó, jelenlegi hurrikánok hatalmas pusztítást végeztek és végeznek, Harvey-ra és Irmára is ez a sors vár.

Harvey-nak először 1981-ben neveztek el vihart, összesen hetet. Irmáról viszont először. Harvey-t a névkönyvben eredetileg Irene követte, de 2011-ben Irene nagyon erős hurrikán volt, ezért ezt a nevet többet már nem lehet használni viharra. Vagyis Harvey-t először idén követte Irma, és valószínűleg egyben utoljára is.

Schluterék  a washingtoni Spokane-ben élnek, és szerencséjükre eddig mindig el tudták kerülni a nagy viharokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top