Életmód

Így fogyókúrázz, ha menthetetlenül lusta vagy

Most bebizonyítjuk, hogy nemcsak vasakarattal és önmegtartóztatással érhetsz el eredményeket a fogyókúrádban!

Nem azt állítjuk, hogy ne kellene elszántság egy eredményes fogyókúrához. Mindössze arról van szó, hogy a túl sok erőfeszítés és görcsölés a visszájára sülhet el. Ha lazán vesszük a dolgot, és csak pár apró változtatást iktatunk be az életmódunkban – mondjuk ki, lusták vagyunk –, magunk is meglepődünk, milyen gördülékenyen megy majd a fogyókúra. Adunk pár tippet, amit a lusta lányok is könnyen megfogadhatnak!

1. Ne mondj le a kedvenc kajáidról – csak egyél kevesebbet belőlük!

Nem bírsz lemondani a szénhidrátról? Akkor ne is! Csak fogyassz reális adagokat, így elkerülheted az éhezést követő falásrohamokat.

2. Hagyd a fenébe az edzőtermet – de tölts le egy lépésszámlálót!

Semmi kedved a konditeremben izzadni? Akkor iktass be más típusú mozgásformákat: például sétálj többet a szabadban – ha mindezt egy lépésszámlálóval a mobilodon teszed, még motiváltabb is leszel.

3. Felejtsd el a mérleget – de a mérőszalagot tartsd kéznél!

A testsúly attól függetlenül ingadozhat, hogy eredményes-e a fogyókúrád. Minek idegesítenéd magad feleslegesen egy mérleggel? Bízz inkább a centikben, azok tuti nem hazdunak!

4. Igyál, amennyit bírsz – csak a cukrot kerüld el!

Ihatsz üdítőt, gyümölcslevet, sőt alkoholt is, csak a mesterséges cukrokat igyekezz elkerülni. Természetesen azért a folyadékbevitel javarészét tiszta vízzel és ízesítetlen teával oldd meg.

5. Ülj annyit a gép előtt, amennyit jólesik – ha inspirálódsz közben!

Az internet számtalan módon segítheti a fogyókúrád: lehet, hogy itt találsz rá a szívednek kedves edzéstípusra vagy egy olyan csoportra, ahol kölcsönösen motiválhatják egymást a fogyni vágyók.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top