Életmód

Szeretne tizedik gyermeket is az olimpikon kajakos

Vannak szülők, akik egyetlen gyermekükkel is alig bírnak, míg Joób Márton olimpikon kajakos és felesége már kilenc gyermeknél jár, és nem akarnak leállni. Jelenleg épp a 10. a cél.

Csodás kis történetet közölt a Bors az olimpikon kajakozó Joób Mártonról. Kiderül, hogy az egykori élsportolót már 9 gyermekkel ajándékozta meg felesége, és eszük ágában sincs leállni. Márton is nagy családból érkezett, eleinte csak 5-6 gyermeket terveztek, de egy kicsivel több lett.

A feleségem 37 éves, én 35 vagyok, és nem gondolkodunk a leállásban. Mi hatan vagyunk testvérek, a feleségem, Dóriék hárman. Édesanyámnak most tizenkilenc unokája van, de a testvéreim miatt szerintem harmincra biztosan számíthat

 – mondta Márton a Borsnak.

Hogy néz ki egy nap a 9 gyermekes családban?

Márton reggel 5 gyermeket kitesz az iskolában, kettőt az óvodában, délután jön az ingajárat az iskola, az edzés, a különórák és az otthon között. Otthon sokszor „tömbösítve” foglalkoznak a gyerekekkel, de aki igényli, azzal egy kicsit különvonulnak. Márton felesége főállású anya, így ő mindig otthon van a gyerekkel, míg az édesapának több állása is van, hogy kiegészítse a szűkös állami támogatást.

Vásárlásnál legalább két kiló virslit és 50 zsemlét kell venniük, tejből is egyből is gyorsan elfogy a 12 liter.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top