Életmód

Ezek Magyarország kedvenc szörpjei!

Nem csak a nagyi szörpjeit szeretjük, hanem egy felmérés szerint a boltban kapható magyar termékeket is. A Pölöskei Szörp nemrégiben közel 1500 szörprajongó körében végzett egy internetes közvélemény kutatást, ami alapján most az is kiderült, hogy sorrendben melyek a kedvenc ízek. Íme az 5 nagy favorit!

A szörp igazi családi kedvenc: kicsik és nagyok egyfomán szívesen oltják vele a szomjukat. Ezt eddig is sejtettük, azt azonban nem, hogy milyen nagy az egyetértés abban a magyarok között, hogy melyiket tartják a legfinomabbban  sokféle íz közül. Lássuk, a Pölöskei Szörp felmérése szerint melyek most sorrendben az ország favoritjait!

 

Ritka és nagyon finom gyümölcs az áfonya

5. Amire mostanában kezdünk ráérezni: az áfonya

A különleges ízű áfonyát gyümölcs formájában itthon csak ritkán és elég drágán lehet beszerezni, viszont szörpként már könnyen hozzájuthatunk a legtöbb boltban. A magyarok keresik is ezt a finomságot, amit jól mutat, hogy a szörp toplistán az ötödik legnépszerűbb lett.

 

A narancsból készült jaffa szörp sosem megy ki a divatból

4. Egy klasszikus: narancs és jaffa

Nagy klasszikus a narancs, és várható volt, hogy ott lesz majd a felmérésben a legkedveltebb szörpök között. Régebben inkább jaffaként volt ismert, és úgy tűnik, hogy ez a retro elnevezés mostanában újra visszakerül a divatba.

 

A bodzaszörpnél kevés dolog frissít fel jobban!

3. A megunhatatlan bodza

A harmadik helyezés jól mutatja, hogy reneszánszát éli a bodzaszörp, és erre a vendéglátók és szörpkészítők is ráéreztek: ma már nem csak abban a néhány hétben ihatjuk ezt a frissítőt, amíg a bodza virágzása tart, hanem egész évben. Citromkarikával ízesítve kiváló üdítő, és nagyon jól harmonizál a legkülönfélébb ételekkel is. Ma már nem ritka, hogy pálinka helyett a provance-i hangulatú fogadókban és a természetességre nagy hangsúlyt fektető szállodákban ezt kínálják fel vendégfogadó italként a betérőknek.

 

A legfinomabb tavaszi gyümölcsök egyike az eper

2. Zamatos szamóca

Kissé meglepődtünk, hogy az egyik legnépszerűbb tavaszi gyümölcsünkből készített szörp „csak” a második helyezést érte el a felmérésben. Szerintünk ez a legfinomabb mind közül, és bármikor is kóstoljuk, mindig képes elővarázsolni a semmihez sem hasonlítható, eper illatú nyárelők hangulatát. Úgy látszik, a mi véleményünk most alulmaradt a többségéhez képest, amely az első helyre egy másik tavaszi gyümölcsött tett.

 

A málna szó sok helyen azt jelenti, hogy szörp – függetlenül attól, hogy az milyen gyümölcsből készült

1. Az örök kedvenc: málna

Lehetett rá számítani, hogy a málna valahol az élen fog végezni a felmérésben, de azt nem hittük volna, hogy a válaszadók több mint fele(!) egyértelműen ezt az ízt nevezte meg kedvencként. Talán abban rejlik a málna sikere, hogy a nagyi házi szörpje, és vele együtt a felhőtlen gyerekkor szép élményei jutnak eszébe mindenkinek, amikor megiszik egy pohárral, de az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy ez a legjobb íz, és nem vetekedhet vele semmi. Így vagy úgy, a magyarok számára a legkedvesebb szörp ma is a málna, és hogy régen is az volt, mi sem mutatja jobban, hogy vannak olyan vidékek Magyarországon, ahol mindenféle szörpöt eleve málnának hívnak függetlenül attól, hogy milyen gyümölcsből készült.

A cikket a Pölöskei Italgyártó Kft. támogatta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top