Életmód

Zaklatási ügy: iskolapszichológus segíti a színművészetis hallgatókat

Azóta, hogy Marton László színházi rendezőt és egyetemi oktatót szexuális zaklatással vádolja Sárosdi Lilla színésznő, nem csillapodnak a kedélyek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói körében sem. A HÖK bevezet néhány olyan intézkedést, amellyel a jövőben könnyebben kideríthetővé válhat, ha valakit zaklatnak.

A Hallgatói Önkormányzat nem tud olyan esetről, hogy az Egyetem falain belül valaha szexuális visszaélés történt volna. Azonban Sárosdi Lilla és Marton László közvélemény előtt zajló ügye rávilágított arra, hogy az Egyetem működésében változásokra van szükség. Iskolapszichológus fogja segíteni a hallgatókat, hogy a művészeti tanulmányokkal járó intenzív érzelmi igénybevételt, az emberi kapcsolatokat érintő konfliktusokat megértsék. Anonim bejelentő platform jön létre, egy elektronikus felület, mely lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy név nélkül juttathassák el az őket ért sérelmeket az illetékeseknek” – idézi a Blikk a HÖK közleményét. 

A pszichológus és az anonim bejelentés intézményének bevezetésére azután kerül sor, hogy Sárosdi Lilla színésznő megvádolta az SZFE egyik tanárát, Marton László rendezőt azzal, hogy sok évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. Bár Marton tagadja a vádakat, az ügy tisztázásáig kérte felfüggesztését a Színműn, és a Vígszínházban is lemondott főrendezői posztjáról. 

Címlapi kép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top