Életmód

Ha nem vagy 120 kiló, ebben a hotelben nem foglalhatsz szobát!

A hotel vezetői olyan paradicsomi környezetet akartak teremteni, ahol a plus size vendégeknek nem kell attól rettegniük, hogy reagál rájuk a környezetük.

„Ha nincs önbizalmad, vagy már eleged van a rosszalló pillanatásokból, amit a túlsúlyod miatt kapsz, ez a tökéletes hely az elvonulásra” mondja a 32 éves Alice Young. Az amerikai anyuka, aki egyedül neveli ötéves ikerlányait, azt mondja, hosszú idő után ez a mostani volt az első alkalom, hogy sikerült felhőtlenül kikapcsolódnia.

Mindezt egy, a Bahamákon lévő luxusszállodában tette, amit kifejezetten plus size vendégeknek hoztak létre. A The Resort elnevezésű szálloda csakis és kizárólag túlsúlyos vendégeket fogad: vagyis ebben a hotelben csak az kap szobát, aki bizonyítani tudja, hogy 120 kilónál nem könnyebb.

plus size, nyaralás

Kép forrása: ITV

A szálloda ötlete James King fejéből pattant ki, aki az utolsó részletig figyelt a plus size vendégek igényeire. Így aztán nem is csoda, hogy a hotel olyan, több méter széles napágyakkal van felszerelve, amik akár 254 kilóig terhelhetők. „Már ma visszamennék, ha lehetne. Ha súlyproblémáid vannak, esetleg önbizalomhiányos vagy, ez a tökéletes hely a pihenésre.”

Alice egyébként beszélt arról is, hogy a szálloda mindennap külön programmal készült a vendégeknek. „Mindegyikre sokan jelentkeztek, és ezt jó volt látni. Szerintem azért volt ez így, mert senkinek nem kellett szégyellnie vagy rosszul éreznie magát amiatt, mert nagyobb, mint az átlagos” – magyarázza Alice, aki elárulta, a vendégek egymás között csak ritkán beszélgettek a súlyukról.

„Olyan hely ez, ahol megszabadítanak a mindennapok nyomasztó gondjaitól, és ahol csak arra koncentrálhatsz, ami igazán fontos a számodra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top