Életmód

„Még sosem voltam ennyire büszke a striáimra”

Az egykori fogorvos sokáig még a párja elől is rejtegette csíkjait, ám most úgy döntött, művészi alkotást varázsol belőlük, és az egész világnak megmutatja őket.

„Soha életemben nem éreztem még magam ennyire felszabadultnak és büszkének, mint most” – írta egyik Instagram-posztjához Sara Shakee, aki néhány évvel ezelőttig még fogorvosként kereste a kenyerét. A fiatal nő most digitális művészként dolgozik, és az ideje nagy részében már meglévő fotókat turbóz fel unikornisokkal, szivárványokkal, gyémántokkal – a megrendelő kérésének megfelelően.

Nemrég azonban úgy döntött, saját testéből, egész pontosan a striáiból csinál műalkotást. Mint mondja, mióta kamaszkorában meghízott, szégyellte a csíkjait, sőt, rejtegette őket. Még a párja elől is. „Ahonnan én jövök, ott a stria olyasvalami, amire az emberek nem hogy nem büszkék, de egyenesen szégyellik őket” – írta, majd hozzátette, mielőtt közzétette volna a képeket, sokat gondolkodott, hogy reagálnak majd a követői a koncepciójára.

Striából műalkotás: lássuk be, azért ez egyáltalán nem valami szokványos dolog. Az igazat megvallva féltem is a visszajelzésektől, de szerencsére kiderült, semmi okom nincs rá.” Sara posztjait ugyanis elárasztották a pozitív, dicsérő kommentek, amelyek nem győzték ünnepelni a fiatal pakisztáni származású nő bátor kiállását és testtudatosságát.

„Atyaég, képtelen vagyok levenni a szememet ezekről a képekről, annyira csodálatosak” – írta az egyik hozzászóló, mire egy másik azzal válaszolt, hogy a képek pontosan attól különlegesek, hogy valami olyat ünnepelnek és tesznek közszemlére, amit az emberek egyébként utálatosnak és szégyellni valónak tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top