Életmód

Egyelőre nem zár be a Teva gödöllői gyára, de 90 embert elküldenek

A Teva Gyógyszergyár Zrt. döntött magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységének átalakításáról. A jövőben csak a kórházaknak szállítja ki közvetlenül termékeit.

A cég pénteki közleményében hangsúlyozták, hogy a Teva a meglévő tenderkötelezettségeinek a továbbiakban is maradéktalanul eleget tesz, a kórházak közvetlen ellátása mellett. December 15-től azonban a gyógyszertárakat más külső nagykereskedelmi partnerein keresztül látja el termékeivel.

A tervezett átalakítás létszámleépítéssel is jár, várhatóan 90 munkahelyet érint, elsősorban a vállalat gödöllői üzemegységében. A gödöllői raktár azonban továbbra is megmarad.

Teva Gödöllő (forrás: Teva)

Teva Gödöllő (forrás: Teva)

A Teva, globális stratégiájával összhangban, a fő üzleti tevékenységeire kíván összpontosítani, ezért döntött az izraeli vállalat globális vezetése a magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenység átalakításáról – írták. Idén májusban jelentették be, hogy 500 fős létszámcsökkentést terveznek gödöllői termelőüzemükben, azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesítik vagy bezárják az üzemet. Az akkori tájékoztatás szerint a gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top