Életmód

Tetovált testtel harcol az állatok jogaiért a férfi

Alfredo Meschi testét már 40 000 apró kereszt borítja: minden egyes kis szimbólum egy elpusztult állatnak állít emléket.

Talán kissé ironikus módon Alfredo Meschi egy vadászattal és halászattal foglalkozó családból érkezik, de ő már legalább 50 éve az állatok jogaiért harcol. És nem is akárhogyan.

A férfi saját testét is az aktivizmus szolgálatába állította: a bőrére tetováltatott kis keresztekkel ugyanis a társadalmunk fogyasztói szokásainak áldozatul esett élőlényeknek állít emléket. Összesen 40 000 kis szimbólum borítja Meschi testét, ugyanis szerinte minden másodpercben épp ennyi állat pusztul el pusztán azért, hogy étvágyunkat kielégítsék. Az állatvédő azt mondja, mind hajlamosak vagyunk elfelejteni, hány állat életébe kerül a jóllakottságunk, ő viszont épp ez ellen a kényelmes amnézia ellen harcol tetoválásaival.

De ez még messze nem minden: Meschi nyomott már teheneken használt bilétát a fülébe, készített fotósorozatot mészárszéken, és elmerült a jéghideg tengerben is, hogy így tiltakozzon a túlhalászás ellen. A férfi azt mondja, nincs más út, mint hogy teljesen etikus, vegán módon éljünk – egyébként ő még tetoválótintaként is organikus, semmilyen állati származékot nem tartalmazó festéket használt.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top