Életmód

26 macskával él, elviselhetetlen bűz terjeng a tömbházban

Több éve terjeng macskavizeletszag egy Kazinczy utcai tömbházban, Békéscsabán. A szomszédok elmondása szerint az egyik lakó szabályos macskafalkát tartott két lakásában is, illetve az egyik ingatlanban két kutya is élt. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.

A bűz mellett az állandó nyávogás, ugatás és a higiénés viszonyok is elviselhetetlenné tették az ott élők mindennapjait. A lakók szerint az állatokat – a 26 macskát és a két kutyát – rémes körülmények között tartották, a macskák valószínűleg életükben még nem voltak friss levegőn. 

A vizeletbűzt terjesztő macskafalka tulajdonosának szembe szomszédja a Tényeknek elmondta, már évek óta próbálják elérni a hatóságoknál, hogy a helyzet javuljon, de sokáig hiába próbálkoztak. Aztán a múlt héten a helyi lapban megjelent egy cikk a tömbházban uralkodó állapotokról, és ennek hatására kijött a rendőrség, az állatokat pedig végül elszállították, állatvédők segítségével helyezték el őket. A szomszédok szerint azonban a szag megmaradt. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top