Életmód

Öt évig nem cserélt párnahuzatot, az orvosnál kötött ki miatta

Ennél erősebb érv amellett, hogy legalább hetente egyszer ágyneműt cserélj, nem lesz!

A kínai Hubei tartományban élő Xu asszony a közelmúltban kereste fel háziorvosát, mert már nagyon nehezen viselte, hogy a szemei évek óta folyton pirosak és viszketnek. Sőt! Azon a reggelen, mikor végül úgy döntött, hogy orvoshoz megy, annyira összeragadtak, hogy végül csak az orvos segítségével tudta újra kinyitni őket.

atka, szem,

Képek forrása: Daily Mail

Mikor Xut az orvosa az otthoni higiéniás körülményeiről kérdezte, az asszony bevallotta, hogy viszonylag ritkán cserél ágyneműt: a kispárnája huzatát például több mint öt éve nem cserélte. A kínai online sajtó szerint az orvos ezek után egyáltalán nem volt meglepve, hogy több mint 100 különféle atkát talált a nő szempilláin, amelyek annyira elszaporodtak, hogy már kellemetlen tüneteket is okoztak.

Kiderült, hogy a személyes higiénia hiányán túl a nő szobájában alig-alig volt szellőzés, ez is hozzájárhatott az atkák elszaporodásához, amelyek több különféle betegséget okoztak: szemhéjszéli, valamint a szempillák tövének gyulladását, valamint kötőhártya-gyulladást is. Arra a kérdésre, hogy miért nem jelentkezett korábban az orvosnál a tünetekkel, a nő elmondta: vörös szemre való szemcseppel kezelte azokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top