Életmód
Szponzorált tartalom

Így szabadulhatsz meg a tokától műtét nélkül, örökre!

A nyak alatti zsírlerakódást, vagyis tokát sok minden okozhatja: öröklött tényezők, az életmódunk, de még betegség is. Az viszont állandó, hogy szívből utáljuk. Férfiak és nők egyaránt. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőle műtét nélkül, örökre.

Nagymamám emlékeim szerint nem volt szívbajos nő, mindig megmondta a véleményét, és a legtöbbször egyáltalán nem érdekelte, mások mit gondolnak róla. Ennek ellenére valahányszor csak kiment az utcára, mindig csinos sálat kötött: függetlenül attól, hogy épp tavasz, nyár, ősz vagy tél volt. Minden évszakra volt megfelelő darabja.

Mikor egyik alkalommal merő gyermeki kíváncsiságból rákérdeztem, miért köt sálat a legnagyobb nyárban is, csak legyintett, és azt mondta, egyszer majd megértem. Még évekig nem értettem meg. Egészen addig, míg egyik alkalommal, a családi fényképeket nézegetve fel nem jött a téma: anyukám csak akkor árulta el, hogy a nagymamám a tokáját rejtegette a csinos sálak mögé. Mert bár tényleg nem érdekelte mások véleménye, a nyaka alatt kialakult zsírlerakódásnak még az árnyékát is gyűlölte.

Az emberek 60-70%-át zavarja a toka

Ezt pedig már dr. Papp Ildikó esztétikai bőrgyógyász mondja, aki elárulta, a toka kialakulásának változatos okai lehetnek. „Van, akinek genetikus eredetű, van, akinél zsírlerakódás okozza, de olyan esetekről is tudunk, ahol egy betegség velejárójaként jön létre.” És bár az okok valóban változatosak, egy dolog mindig állandó: az érintetteket nagyon zavarja a toka megléte.

„Kimutatott tény, hogy az érintettek 60-70 százalékát rettenetesen zavarja az áll alatt összegyűlt zsír, és ennek csak az egyik oka, hogy nem esztétikus.” A szakember szerint amellett, hogy a tokás embereket jó pár évvel idősebbnek gondolják a valós koruknál, az áll allatti zsírlerakódás kellemetlen tüneteket is okoz: ilyen például a semmihez sem hasonló telítettségérzés az áll alatt.

Műtét nélküli végleges megoldás 

Bármilyen furcsa is, a tokától nem csak a nők, de a férfiak is igyekeznek megszabadulni. Sőt! Dr. Papp Ildikó elárulja, az enyhe tokát eltüntető kezelésre jelentkező páciensek között a férfiak majdnem többen is vannak, mint a nők. De mi is ez a kezelés? Hogyan működik? „A hatóanyag tulajdonképpen egy epesavszármazék, természetes formában is megtalálható a szervezetünkben: a táplálékkal elfogyasztott zsír lebontásáért felel.”

A szakember azt mondja, ha ezt a hatóanyagot egy minimálisan invazív eljárás keretében a tokába injekciózzák, ugyanazt a hatást fejti ki, mint az emésztés során: lebontja az ott található felesleges zsírt. „Általában 2-4 kezelés az, ami igazán hatékony, de fontos megjegyezni, hogy az ezzel a módszerrel lebontott zsír a kezelés után véglegesen eltűnik. Kezelés után a bőr nem lóg, mert fibroblaszt képződés indul meg és a bőr kifeszül.”

A kezelés egyébként egy nagyjából 10 perces beavatkozás, melynek során először fertőtlenítik a bőrt, majd berajzolják azt a területet, ahol a kezelés történik, végül centiméterenként egy vékony tűvel beinjektálják az epesavat.

A szakember szerint az eljárásnak, amire bárki jelentkezhet, akinek mérsékelten, illetve közepesen nagy tokája van, minimálisak a mellékhatásai: „A kezelés alatt egy kis égő érzést lehet érezni, majd a kezelést követően néhány percig enyhe fájdalmat.” Mindez össze sem hasonlítható azokkal a plasztikai műtétekkel, amik után a páciensek még jó pár hétig nem térhetnek vissza a megszokott életvitelükhöz.

„A férjem végre ugyanúgy néz rám, mint mikor megismerkedtünk”

Dr. Papp Ildikó beszélt arról is, a szép, formás áll iránti igény ma már ott van az öt legnépszerűbb szépészeti beavatkozás között. És erről nem is annyira kis részben az olyan tökéletes állívű hírességek tehetnek, mint például Brad Pitt és Matt Damon. „A férfiaknál ma már a szép és markáns állív, állkapocs abszolút meghatározója a férfiasságnak, és nagyban hozzájárul az esztétikus kinézethez” – mondja a szakértő, aki szerint a nőknél is nagyon hasonló a helyzet.

„Ha összevetünk ugyanarról az emberről egy tokás és egy nem tokás képet, azt láthatjuk, hogy a toka sokszor tíz évvel is öregítheti viselőjét.” Ezek után nem is csoda, hogy dr. Papp Ildikó a praxisa során már számtalan olyan esettel találkozott, mikor egy szépészeti beavatkozás szó szerint megváltoztatta valaki életét.

„Van olyan páciensem, aki azt mesélte, miután szépészeti kezelésen járt nálunk, hogy a férfiak csak úgy futnak utána, és olyan is akad, aki arról mesélt meghatva, hogy a férje végre ugyanúgy néz rá, mint mikor megismerkedtek. Mindez annak köszönhető, hogy a pácienseink nagy része sokkal magabiztosabb lesz a kezelés után. És ez nemcsak a magánéletükbe, de sokszor még a karrierjükbe is el tudta hozni a várva várt változást.”

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top