Nem is olyan nehéz egészséges reggelit készíteni: elég csak a különféle turmixokat bevetni vagy bevezetni a zabkását az étrendbe, és máris tettünk egy lépést az egészségesebb, könnyebb ételek világának irányába.
Hozzávalók:
- 200 ml víz
- fél kk. fahéj
- 4 ek. zabpehely
- 1-2 ek. méz
- 2 ek. darált mák
- 1 ek. (elhagyható) darált keksz
A tetejére:
- 2-3 ek. barna cukor
- 1 bögre (lehet friss gyümölcs is) fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
Áztassuk be a zabpelyhet kevés vízbe, hogy jobban puhuljon.
A gyümölcsös öntethez egy-két kanál víz és néhány evőkanál barna cukor hozzáadásával lekvárszerűen főzve kissé sűrítsük be a vegyes gyümölcsöt.
Egy kisebb lábosban forraljunk fel 2 deci vizet. Ha méz helyett barna cukrot használunk édesítésre, akkor 1-2 evőkanálnyit most tegyünk a vízbe, hogy feloldódjon. Ha mézet használunk, azt csak tálaláskor adjuk a kásához. Amikor forr a víz, adjuk hozzá az előre beáztatott, kissé kinyomkodott zabpelyhet.
Amikor sűrűsödni kezd a kása, adjuk hozzá a mákot is. Tűzről levéve keverjük bele a darált kekszet és édesítsük mézzel. Tálaláskor szórjuk meg csipetnyi fahéjjal és locsoljuk meg a gyümölcsös öntettel!