Életmód
Szponzorált tartalom

Ilyen volt az első csók: „A maradandó emlékem róla, hogy nagyon nyálas”

Az első csók emléke a legtöbb ember agyába örökre beég – vagy azért, mert annyira jó volt, vagy azért, mert annyira rossz.

 

Anna (45) – „Szörnyű volt! 14 éves voltam, és az anyukám barátnőjénél aludtam, akinek a fiával és a lányával bulizni mentünk. Soha életemben nem voltunk különösebben jóban, nem értem, miért maradtam ott, és miért mentem el velük és a barátaikkal szórakozni. Valamikor az este folyamán megcsókolt a fiú, aki még csak nem is tetszett. Nem tudtam, hogy mit csináljak, mert éppen a vendégük voltam, de nagyon szarul éreztem magam, a csók pedig csöppet sem esett jól. Hallgattam, másnap villámgyorsan és undorodva mentem haza. Sokáig a hideg is kirázott, ha ez az eset és a fiú eszembe jutott. A továbbiakban kerültem vele minden találkozást, és azt hiszem, soha többé nem is láttam. Brrrr! Szerencsére később jobb élmények is értek csók terén.”

Zsuzsi (38) – „14 voltam, és fogalmam sem volt, hogy rám ilyen izgalmak várnak. Egy nyári fesztiválra érkezett a kisvárosba egy olasz tánccsoport egy hétre, csupa, a magyar szemnek szokatlanul helyes fiúval. Úgy adódott, hogy a 14 éves Darióval 3 nap után »járni kezdtünk«, a negyedik nap, a fellépésük után pedig egy sötétebb, füves részre sétáltunk. Szó szerint a torkomban dobogott a szívem, de csak az érzéstől, ahogy a kezemet fogta. Ha tudom, hogy meg fog csókolni, valószínűleg fel is robbant volna. Amikor megcsókolt, az elképesztő érzés volt, nem tudtam, mit csinál pontosan, és hogy mi és milyen lesz, de finom érzés volt, miközben én végig dülledt szemmel figyeltem a csillagokat. Zsolt bácsi, a tesitanár szakította félbe az idillt, aki odajött »megkérdezni, hogy mennyi az idő«.

Eszter (29) – „Én nagyon fiatalon csókolóztam először. 12 évesen egy sátoraljaújhelyi táborban történt meg a dolog, ahol egy nálam körülbelül 5 évvel idősebb fiú nagyon elkezdett nyomulni. Tulajdonképpen fogalmam sem volt arról, mi az a csókolózás, de lekapott. Fura volt, de jó is. A maradandó emlékem róla, hogy nagyon nyálas.”

Anita (33) – „Sose felejtem el, nyolcadikos voltam, és kicsit ciki volt, hogy nem csókolóztam még senkivel. Őszintén annyira nem is akartam, de szerettem volna kicsit vagányabbnak tűnni, nem kis pisisnek. Volt egy »udvarlóm«, aki nem volt a pasim, együtt lógtunk, tök jószívű srác volt, és talán kicsit szerelmes is belém, de én próbáltam elsiklani efölött. Aztán egy baromi hideg, esős napon hazakísért a suliból, összeszedte minden bátorságát, és megcsókolt. Én meg gondoltam, legalább kipróbálom, milyen érzés. Szabályos nyelvcsapásokkal köröztünk egymás szájában, és arra emlékszem, hogy borzasztó hideg volt a nyelve. Utána alig vártam, hogy lelépjen, annyira cikinek éreztem, és reménykedtem, hogy ez nem jelenti azt, hogy járunk. Ugyanakkor megállapítottam, hogy csókolózni nem is olyan nagy szám. Aztán, amikor először csókolóztam szerelmesen, rájöttem, hogy de, nagy szám és jó.”

Alma (30) – „15 éves voltam, és az akkoriban igen népszerű »üvegezést« játszottuk. Halálosan szerelmes voltam a lakótelep szívtiprójába, de a haveri viszonyon túl nem jutottunk, mivel én akkoriban inkább egy nyúlánk kisfiúnak néztem ki, a korombeli lányokkal ellentétben. Szóval az üveg úgy fordult, hogy ő és én lettünk a következők. Megtörtént, de a részéről nem volt benne érzelem. Fél év telt el, amikor egy házibuliban üvegezés nélkül is megismételtük ugyanezt. Akkor sem volt szerelem, de nagyon boldog voltam, és talán életemben először tapasztaltam meg, hogy milyen nőnek lenni és hódítani.”

 

Kitöltöm az NLCafé csóktesztjét!

 

A tesztet az szponzorálta.

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top