Életmód

Durván bezuhant a bitcoin árfolyama

Napok óta megállíthatatlanul zuhan a leghíresebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama. A digitális pénz egy hónap alatt értékének majdnem felét elvesztette.

Tízezer dollár alá csúszott a bitcoin árfolyama szerda délután, egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette. Röviddel 17 óra után 9526 dolláron jegyezték a luxembourgi székhelyű Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon, míg december 18-án még rekordszinten, 19 511 dolláron állt.

A bitcoin árfolyama a nap folyamán 9222 és 11 802 dollár között mozgott.

Forrás: xe.com

A bitcoin más kriptodevizákkal – ethereum, ripple – együtt második napja komolyan gyengül, miután egyes sajtójelentések szerint Kína és Dél-Korea a kriptodevizákkal történő kereskedés teljes körű tilalmának bevezetését fontolgatja, sok más országban pedig a hatóságok szigorú kereskedési szabályokat vezetnek be.

A Reuters idézte a City egyik szakértőjét, aki szerint igen rövid időn belül újból feleződhet a bitcoin értéke, 5605-5673 dollárig is gyengülhet a kriptovaluta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top