Életmód

Hihetetlen módszerrel számolták fel a sorban állást

Saját főhadiszállásának földszintén nyitja meg az Amazon a világ első olyan üzletét, ahol nincsenek pénztárosok, és nincs sorban állás. A boltból elvitt termékek árát egy algoritmus számlázza ki a vásárlóknak.

Ma nyílik meg Seattle-ben a világ első Amazon Go üzlete, ahonnan száműzték a pénztárosokat, helyettük több száz kamera, érzékelő és egy algoritmus figyeli a vásárlók minden mozdulatát. A boltból elvitt termékek árát a vásárlók Amazon-fiókjához rendelt bankszámlára terheli a rendszer.

A boltban jelenleg alapvető élelmiszereket, előre csomagolt és készételeket lehet kapni, melléjük üdítőt, esetleg alkoholt szerezhetnek be a vásárlók, akik eddig a cégóriás saját dolgozói voltak, de a tesztidőszak lejárta után a nagyközönség számára is megnyitják az üzletet.

Így működik a gyakorlatban az Amazon Go

A vásárláshoz csak az Amazon Go applikációt kell letölteni az okostelefonra, és már kezdődhet is a vásárlás.

Az Amazon a későbbiekben több hasonló üzlet nyitását tervezi, ám jelenleg minden figyelmét a hétfőn nyíló üzletre összpontosítja.

CNN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top