Életmód

Gyógyít és csökkenti a stresszt, ha egy szép férfi törli le könnyeidet

Japán új gyógymódot talált ki a stressz csökkentésére. Egy helyi vállalkozó síró terápiával szabadítja meg a nőket a nyomasztó gondolatoktól. A frusztráció elűzésének elengedhetetlen eleme, hogy egy helyes férfinak kell a nők könnyeit letörölnie.

A Terai Ikemseo nevű japán vállalat arra specializálódott, hogy nőket lazítson el a sírás felszabadító ereje által. A céget egy fiatal üzletember, Hiroki Terai álmodta meg, de a megríkatás művészetét nem ő maga gyakorolja, hanem a női páciensek egyöntetű véleménye szerint nagyon helyes Ryuei-san, aki egyben tehetséges okinawai zenész is. 

A síró terápiáról készült National Geographic-dokumentumfilmben Ryuei-san azt mondja, hogy képezte magát a ríkatásra, és időközben megtanulta, hogy a könnyek nemcsak ellazítanak, hanem gyógyítanak is. Japánban úgy tartják, hogy már egyetlen csepp könny is egy hétre kiűzi a stresszt az emberből.

A terápia, amelyet Ryuei-san zenéléssel vezet, nem egy szentimentális, gyönyörű környezetben, hanem ellenőrzött körülmények között, a Terai Ikemseo átlagos, projektorral és kivetítővel felszerelt, steril irodájában történik. A páciensek itt sírdogálnak csöndesen, könnyeiket pedig a handsome man, azaz a helyes férfi rituálészerűen törli le zsebkendőjével.

Az alapító Hiroki Terai kiemeli, hogy szeretne terjeszkedni, és szívesen népszerűsítené külföldön is a terápiát, noha kétségkívül azért is lehet sikeres a vállalkozása Japánban, mert a szigetországban eleve nem divat az érzelmek kifejezése, ezért egy-egy ilyen szeánsz érthető módon átütő erejű.

A síró terápia egyelőre csak nőkre vonatkozik, mert a japán kultúra nem nézi jó szemmel, ha egy férfi pityereg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top