nlc.hu
Életmód
„Csak mosogass el magad után anélkül, hogy figyelmeztetnem kellene rá, anyaszomorító!”

„Csak mosogass el magad után anélkül, hogy figyelmeztetnem kellene rá, anyaszomorító!”

Constance Hall, az ausztrál mamiblogger, aki épp az ötödik gyerekével terhes, a minap csípős bejegyzést tett közzé a házimunkák megosztásával kapcsolatban. Érdemes elolvasni!

Nem ez a mostani az első alkalom, hogy írunk Constance Hallról. Az ausztrál mamiblogger, aki jelenleg épp az ötödik gyermekével várandós, legutóbb néhány hete hallatott magáról, mikor a #metoo kampány keretében ő is megosztotta szexuális zaklatásos történetét. Constance akkor egy terjedelmes Facebook-posztban mesélte el, hogy egy gimis buli után, alkoholtól kábán arra ébredt, hogy egy srác rajta ül és épp gombolja ki a  nadrágját. „Annyira zavarban voltam, hogy miután lelöktem magamról és felöltöztem, elnézést kértem tőle” – írta akkor.

A mamiblogger, aki a férje előző kapcsolatából született gyerekekkel együtt 6 kicsit nevel, január 29-én újabb poszttal örvendeztette meg rajongóit a Facebookon. Ezúttal a házimunkák megosztásáról írt a szokásos, kíméletlenül őszinte stílusában. „Mikor a múltkor arról panaszkodtam a barátnőknek, hogy nálunk leginkább senki sem segít a házimunkában, azt tanácsolták nekem, hogy nyissam ki szépen a pici szám, és kérjek segítséget.”

Az anyuka bevallja, megfogadta a barátnők tanácsát, és onnantól kezdve megkérte szeretteit, hogy segítsenek be a ház körül: „Kivinnéd kérlek a szemetet, annyira fáradt vagyok!”, „Holnap reggel fel tudnál majd kelni a gyerekekhez? Az elmúlt 329 évben én csináltam.” „És tudjátok mi volt a meglepő? A dolgok meg lettek csinálva, tényleg csak kérni kellett. És tudjátok, mi történt azután, hogy elfelejtettem kérni? SEMMI. Megint csak én csináltam mindent.”

„És ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, egyikünknek sem feladata, hogy kérjen, hogy listákat írjon, és hogy fejben tartsa, kinek mi aznapra a feladata. Olyan piszkosul nehéz lenne egyszerűen megcsinálni kérés nélkül? […] Csak, mert jó, ha tudod, ha megszűnik a nyaggatás, és többet senki nem kér semmire, ott maradsz a rohadt nagy és nyomasztó csenddel, ami, barátom, nem más, mint a párkapcsolat rákja.”

Constance a bejegyzést azzal zárja, senkinek sem feladata, hogy a párját érzékennyé nevelje. „Egyébiránt meg az a dolgod, hogy észrevedd, ha a párod segítségre szorul, és mosogass el magad után, anélkül, hogy erre külön meg kellene kérni, anyaszomorító!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top