Életmód

Nem hitték el, hogy megerőszakolták, nem kaphatott esemény utáni tablettát

A fiatal nőt egy ital után erőszakolta meg alkalmi ismerőse, de a patikus nem hitte el, hogy nemi erőszak történt.

Erőszakos közösülés után a patikába rohant egy 24 éves ír nő, hogy esemény utáni tablettát vásároljon magának, ám a patikus nem hitte el neki, hogy megerőszakolták, ezért nem adta ki neki a gyógyszert. A fiatal nő eltitkolta barátai és hozzátartozói elől a nemi erőszakot, azonban bekövetkezett a legrosszabb: kiderült, hogy támadója gyermekével terhes. Végül összespórolta az abortusz árát, melyet Londonban végeztetett el.

„Semmiképp nem akartam megtartani a babát, nem akartam terhes lenni. Szeretnék majd gyermeket, de nem így” – mondta a nő.

Az ír törvények szerint a sürgősségi fogamzásgátlót a patikában lehet kiváltani, azonban a patikus  lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatja a tabletta kiadását.

A nő a rendőrségen is jelentette az erőszakot, de miután rákérdeztek, bevallotta, hogy a történtek előtt elfogyasztott egy italt a későbbi tettessel, már nem vették kellőképpen komolyan.

„Az ital vajon feljogosította arra amit művelt?!” – tette fel a kérdést keserűen az áldozat.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top