Életmód

Gyerekkori fotót osztott meg magáról a leghíresebb plus size modell – fontos üzenete van

A 32 éves Tess Holliday egy 19 évvel ezelőtt fotót posztolt magáról, abból az időből, amikor élete első szépségversenyére készült.

„Ha Mississippiben nősz fel, az egyet jelent azzal, hogy a szépségversenyekbe nősz bele” – írta friss Instagram-posztjában Tess Holliday. Az egyik leghíresebb plusz size modell posztjában – amelyhez mellékelte egy 19 évvel ezelőtt fotóját is – arról is ír, hogy még sosem érezte magát annyira elveszettnek és magányosnak, mint amikor élete első és egyetlen szépségversenyére készült.
 
„A baráti körömben szinte minden lány indult szépségversenyeken. Mindennél jobban szerettem volna közéjük tartozni és én is csinosnak érezni magam, ezért én is beneveztem. A verseny előtt anyukám a fél megyét bejárta, hogy találjon egy rám való ruhát, de csak egyetlenegyet talált” – idézte fel az emléket a modell, majd hozzátette, a verseny helyszínén, a versenytársak között borzasztó rosszul érezte magát.

The photo on the left was taken when I was in my first (& only beauty pageant) when I was 13 years old. Growing up in Mississippi, pageants were life & all of the “pretty” girls did them, & my god how badly I wanted to feel beautiful & fit in. My mom searched everywhere to find a dress to fit me, & this was the only one in town that fit. The rest of the girls competing were showing much more skin, they were all dolled up & I remember the pit in my stomach of feeling so unloveable & unworthy because to me, I didn’t look like them. When it was my turn of stage, they asked what my hobby was & I said “collecting tweety bird” & the audience laughed. I held my tears back as I walked off stage. Unsurprisingly, I didn’t win that night, but man, did I end up winning in life... I wish someone could have shown that sad, lonely 13 yr old kid the photo on the right of her future: shooting a fashion campaign in Paris, wearing a gown that not only fits me, but allows me to no longer hide. As I write this, I’m packing my bags for #NYFW, & I have moments where so still feel like that little girl, sad, & overwhelmed by how hard the world can be to those of us who have never quite fit in. If you are reading this, please know you aren’t alone. Please know it gets better, & that the #glowup is real. Life is so weird, but things always have a way of working out. ⭐️💘#effyourbeautystandards #thenotsosubtleartofbeingafatgirl

Tess🌙 (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

 
A versenytársaim zöme jóval többet mutatott a testéből, mint én az anyu által szerzett ruhában. Nem is tudom elmondani, mennyire utálatosnak és értéktelennek éreztem magam abban a pillanatban pusztán azért, mert nem úgy néztem ki, mint ők.” A posztból kiderül, hogy Tess végül összeszedte a bátorságát, és színpadra állt, ám arra nem számított, hogy a közönség ki fogja nevetni.
 
„A könnyeimet nyeldekelve hagytam el a színpadot” – írta Tess, majd hozzátette, a képet nézve ma már csak azt kívánja, hogy valaki mutasson egy képet annak a szomorú, 13 éves lánynak magáról egy kicsit későbbről. „Azt szeretném, ha tudná, hogy hamarosan óriási divatkampányok főszereplője lesz, hogy végigvonulhat a párizsi kifutókon, és hogy olyan estélyiket viselhet majd, amik nem csak hogy tökéletesen állnak rajta, de ráadásul mutatósak is.”
 
A modell mindezt nem sokkal a New York-i Divathét előtt tette közzé azért, hogy azok a fiatalok, akik hozzá hasonlóan bizonytalanok magukban, erőt meríthessenek posztjából.
 
Szerinted eléri a célját az üzenete? Írd meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top