Életmód

Komoly büntetést kapott az Auchan

Egy volt dolgozó tett bejelentést a hatóságnál.

15 milliós adatvédelmi bírságot kapott az Auchan Magyarország Kft., miután kiderült, hogy dolgozóikat és a vásárlókat is megfigyelték – értesült a szegedma.hu.

Egy, a szegedi hipermarketben korábban diszpécserént dolgozó férfi kereste meg a lapot, azt állítva, hogy főnőkeik kukkolták őket. A szabálytalanságokat többször is jelezte feletteseinek, aminek végül az lett a következménye, hogy távoznia kellett a cégtől. Azt mondja, egy jogtalanul üzemeltetett kamera felvételével fenyegették, nehogy eljárjon a szája. A férfi erre bejelentés tett a tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).

Az ügyben az Auchan Magyarország a lap érdeklődésére közölte: vizsgálják a NAIH január 25-én kelt határozatának megállapításait. „Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy működése során minden esetben kövesse a  hatályos törvényi előírásokat. Ezt szem előtt tartva továbbra is mindent elkövetünk, hogy adatkezelési gyakorlatunk valamennyi jogszabálynak, illetve szakmai ajánlásnak megfeleljen” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top