Életmód

Szexista vécéajtók miatt került bajba a népszerű szállodalánc

„Nagyon úgy tűnik, ti már örökre 1950-ben ragadtatok” – írta a hotel közösségi oldalán az egyik csalódott vendég.

Arra, hogyan lehet kreatív, vicces vagy épp egyedi módon megkülönböztetni egymástól egy férfi és egy női mosdót, mostanáig rengeteg jó példát láttunk. A brit Penta Hotels megoldása sajnos nem az. Nem csoda, hogy az ismert szállodalánc közösségi oldalán több felháborodott és csalódott vendég is szót emelt a szexista vécéajtók ellen.

Még mielőtt idézzük a hotel egyik, meglehetősen csalódott női vendégét, gyorsan megmutatjuk a szóban forgó vécéajtókat. A képeken jól látszik és angoltudás nélkül is remekül érthető, milyen elv szerint tettek különbséget a tulajdonosok a férfi és a női szakasz között.

vécé szexizmus ajtó felirat

Kép forrása: LadBible

vécé szexizmus ajtó felirat

Kép forrása: LadBible

Molly Bennett, aki a közelmúltban volt a szálloda vendége, alaposan ki is akadt a szerinte szexista feliratokon. Ahogy azt posztjában részletesen kifejtette, szerinte elfogadhatatlan, hogy egy hotel ilyen kőkorszaki módon tegyen különbséget a két nem között. „Hogy gondolhatták, hogy ez a megkülönböztetés elfogadható?” – teszi fel a kérdést a fiatal nő, majd hozzáteszi, ő például egy olyan nő, akit a bevásárlásnál százszor jobban érdekel a foci.

„Sajnos úgy tűnik, ti már örökre 1950-ben ragadtatok. Ezek a feliratok legalábbis erre utalnak. Percekig álltam a két ajtó előtt, mert fogalmam se volt, melyiken kell bemennem, lévén én egy olyan lány vagyok, akit érdekel a foci” – panaszolta. Molly posztjára később többen is reagáltak. Egyikük kijelentette, szerinte a feliratok úgy, ahogy vannak, szexisták. „A 21. században vagyunk, nem hiszem el, hogy tényleg vannak olyanok, akik ilyen buta sztereotípiák alapján különböztetik meg és címkézik az embereket.”

Az ügyben egyébként megszólalt a szállodalánc szóvivője is, aki elmondta, nem állt szándékukban, hogy bárkit megsértsenek a feliratokkal. „Egyszerű és mindenki számára érthető feliratokat szerettünk volna” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top