Életmód

Állatkínzás Buzsákon: bíróság elé állítják a lelketlen kutyatulajdonost

Mindkét kutyáját súlyosan elhanyagolta egy 28 éves buzsáki férfi, aki állatkínzás miatt áll majd bíróság elé.

Egy újabb kutyatulajdonos áll hamarosan bíróság elé, aki étlen-szomjan tartotta bálamadzagra kötött kutyáit, amelyeket csak a szomszéd etetett, mivel megsajnálta őket. A Fonyód Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a huszonnyolc éves buzsáki kutyatulajdonossal szemben.

A vádirat szerint a férfi egy kis, illetve közepes testű keverék kutyának volt a tulajdonosa, de nem gondozta, nem etette és itatta őket, állatorvosnál sem jártak, a kötelező oltásokat nem kapták meg, és chippel sem rendelkeztek. A kutyáknak alkalmanként az őket megsajnáló szomszéd, illetve a férfi albérlője adott némi élelmet. A kikötve tartott állatokat a szívtelen férfi soha nem engedte el, a kutyák egyetlen menedéke egy ládaoldalakból összetákolt, de egyik oldalán teljesen nyitott kutyaól volt.

A nagyobb testű kutyát egy bálakötöző madzaggal kikötötték az állandó szökései miatt, ezért az állat nyakán egy két centiméter mély, folyamatosan gyulladt, gennyes seb alakult ki. Ezt a buzsáki férfi látta ugyan, de semmit nem tett azért, hogy az állat felsebzett nyakából az abba szinte belenőtt kötelet eltávolítsa.

A kutyákat végül 2017. július 4-én állampolgári bejelentés alapján a Fonyódi Rendőrkapitányság járőrei szállították el a vádlottól, ekkor az állatok már tele voltak külső és belső élősködőkkel is.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és indítványt tett a nagyobb testű kutya elkobzására, míg a kis testű kutyának – amelyről a vádlott lemondott – egy kaposvári állatvédő egyesület igyekszik megfelelő gazdát találni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top