Életmód

Ötösre vizsgáztak emberségből az ózdi rendőrök

Rendhagyó módon segítettek egy bajba került asszonynak az ózdi rendőrök.

Különös hívás futott be az ózdi rendőrkapitányságra február 23-án a kora délutáni órákban. A rendőrségtől egy elkeseredett asszony kért segítséget, akinek elütötték a macskáját.

A Farkaslyukról telefonáló, egy 77 éves asszony a rendőröknek könnyek között mondta, hogy bár tudja, nem rendőrségi ügy, de a szomszédai halálát követően ő fogadta be árván maradt házi kedvencüket, hogy az állatnak – szűkös anyagi lehetőségei ellenére is – otthont biztosítson.

A cica előző nap azonban sérülten jött haza, azóta csak fekszik, de nem teheti meg, hogy állatorvoshoz vigye.

A rendőrök elmentek a nénihez, majd a szemmel láthatóan állkapocssérült állat ellátása miatt kapcsolatba léptek a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédelmi Egyesület Ózdi Állatmenhelyének vezetőjével, aki kérte őket, hogy további ellátása miatt a macskát vigyék el egy közeli állatorvosi rendelőbe.

A sérült cica az állatorvosnál – Forrás: police.hu

Ami ez után történt, arról így ír a rendőrségi jelentés:

Ekkor az állat biztonságos mozgatása érdekében a bejelentőtől elkértem egy használaton kívüli műanyag hűtődobozt, amit először kibéleltem puha hulladék ruhaneművel. Ezután óvatosan, hogy minél kisebb fájdalmat okozzak neki, felemeltem a sérült állatot, majd elhelyeztem a ládában. A ládára a biztonságos szállítás miatt rátettem a fedelét is, de arra vigyáztam, hogy maradjon egy kis rés, amin a cica friss levegőhöz juthatott.

Minden tiszteletünk az ózdi járőröké, a cicának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top