nlc.hu
Életmód
Ötösre vizsgáztak emberségből az ózdi rendőrök

Ötösre vizsgáztak emberségből az ózdi rendőrök

Rendhagyó módon segítettek egy bajba került asszonynak az ózdi rendőrök.

Különös hívás futott be az ózdi rendőrkapitányságra február 23-án a kora délutáni órákban. A rendőrségtől egy elkeseredett asszony kért segítséget, akinek elütötték a macskáját.

A Farkaslyukról telefonáló, egy 77 éves asszony a rendőröknek könnyek között mondta, hogy bár tudja, nem rendőrségi ügy, de a szomszédai halálát követően ő fogadta be árván maradt házi kedvencüket, hogy az állatnak – szűkös anyagi lehetőségei ellenére is – otthont biztosítson.

A cica előző nap azonban sérülten jött haza, azóta csak fekszik, de nem teheti meg, hogy állatorvoshoz vigye.

A rendőrök elmentek a nénihez, majd a szemmel láthatóan állkapocssérült állat ellátása miatt kapcsolatba léptek a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédelmi Egyesület Ózdi Állatmenhelyének vezetőjével, aki kérte őket, hogy további ellátása miatt a macskát vigyék el egy közeli állatorvosi rendelőbe.

A sérült cica az állatorvosnál – Forrás: police.hu

Ami ez után történt, arról így ír a rendőrségi jelentés:

Ekkor az állat biztonságos mozgatása érdekében a bejelentőtől elkértem egy használaton kívüli műanyag hűtődobozt, amit először kibéleltem puha hulladék ruhaneművel. Ezután óvatosan, hogy minél kisebb fájdalmat okozzak neki, felemeltem a sérült állatot, majd elhelyeztem a ládában. A ládára a biztonságos szállítás miatt rátettem a fedelét is, de arra vigyáztam, hogy maradjon egy kis rés, amin a cica friss levegőhöz juthatott.

Minden tiszteletünk az ózdi járőröké, a cicának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top