Életmód

Szívszaggató videóban kéri osztálytársait egy 13 éves arra, hogy ne bántsák

Ennél érzékletesebben még soha senki nem mutatta be, milyen borzalmas az iskolai zrikálás áldozatának lenni.

Kalani Goldberg mindössze 13 éves. Felszabadultnak és gondtalannak kellene lennie, ehhez képest szerdán egy videót tett közzé, amiben arra kéri osztálytársait, ne bántsák őt többet. „Csúnya. Hülye. Buta. Csak pár azok közül a jelzők közül, amiket minden áldott nap rám aggattok” – kezdi egyperces videóját Kalani.

A kislány hangja a videó elején határozott, és ugyanilyen határozott mozdulattal ragasztgatja magára a cetliket is, amikre olyan szavakat írt fel, amikkel az utóbbi időben a társai piszkálták, gúnyolták vagy épp sértegették őt. „Mindennap magamon cipelem azokat a súlyos címkéket, amiket a gonoszságaitokkal rám aggattok” – mondja Kalani, majd hozzáteszi, a legtöbb esetben nehezére esik, hogy kiverje ezeket a jelzőket a fejéből.

A kislány a videójában őszintén elmondja, sokszor elfelejti, milyen embernek látják őt azok, akik valójában szeretik, épp ezért sorolni kezdi azokat a jelzőket is: „Szép. Vicces. Okos. Tehetséges. Szeretek olvasni. Szeretek rajzolni. Imádok táncolni, és jó vagyok matekból” – sorolja, majd azzal zárja a gondolatot, hogy ő is egy ember, akinek érzései vannak.

„Mindennap magamon viselem a szavaitokat. És ezek a szavak mindennap fájdalmat okoznak nekem. Mindennap bántotok engem. Mindennap bántjátok egymást. Nem akarom többször hallani a gonoszságaitokat, szóval kérlek benneteket, hagyjátok abba. Ne bántsatok többet engem!” – kéri immár könnyek között a kamaszlány.

A videó megjelenése után Kalani szülei elmondták, az előző hétvégéig fogalmuk sem volt arról, hogy lányuknak mit kell kiállnia az iskolában nap mint nap. „Hétfőn odajött hozzám, és megkérdezte, készíthet-e egy filmet, ami segítene neki abban, hogy kifejezze az érzéseit” – mondja a kislány édesapja, Jared Goldberg, majd hozzátette, még sosem látta az iskolai bántalmazást ilyen érzékletesen, vizuálisan bemutatva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top