Életmód

Nem épülnek úszó városok Tahiti partjainál

Nem épül adóelkerülésre is alkalmas, hatalmas úszó sziget Tahiti partjainál, mint ahogy azt a dúsgazdag befektetők eltervezték. A francia polinéziai kormány nem hosszabbította meg a szándéknyilatkozatot.

Úszó városokat álmodott a tengerre Milton Friedman unokája, Patri Friedman, a projektet korábban Peter Thiel is felkarolta. A tervek szerint Tahiti partjai közelében építettek volna fel az első úszó platformot, amelyre egy város épült volna. Ehhez Francia Polinézia kormánya egy szándéknyilatkozattal járult hozzá, amely 2017 év végén lejárt, és nem újítják meg.

Mivel a projekt ellen nemcsak a helyiek tiltakoztak, hanem kormánypárti és ellenzéki politikusok is felemelték a szavukat, így a kormány az úszó sziget ötletével előrukkoló, amerikai Seasteding Intézettel is felbontotta az együttműködést.

Sokak szemében ugyanis a hatalmas projekt egy újabb adóelkerülési próbálkozásnak tűnik nagyon gazdag vállalkozók részéről.

Raido NZ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top