Életmód

Többe kerülnek a kislányruhák, mint a kisfiúcuccok

Egy brit kutatás lerántotta a leplet a gyerekruhák közötti, nemek szerint változó árkülönbségekről.

Tévedés azt gondolni, hogy azért kerül többe egy kislány ruháztatása, mert a lányoknak több ruhát vennének a szüleik. Egy brit kutatásból kiderült, hogy a lánykáknak szánt ruhadarabok sok üzletben alapból drágábbak, mint az ugyanolyan minőségű, azonos korú kisfiúknak gyártott darabok.

A kutatás rámutat, hogy az árkülönbségek a 12 hónaposnál idősebb gyerekeknek szánt holmiknál indulnak – ebben a megkérdezett szülők 71%-a egyetért. Bár nem az árkülönbség nem jelentős – egy 6 évesekre méretezett dzseki 8-9 fontba kerül, ha fiúknak szól, és 10-12-be, ha lányoknak –, a gyerekek nemek szerinti, ilyen formájú megkülönböztetése akkor is dühítő.

Ugyanez a helyzet az alsóneműkkel és a pólókkal, topokkal is; ugyanakkor ha farmerről vagy cipőről van szó, gyakori, hogy a fiús szülőknek kell többet fizetniük. Kabátok és bizsuk tekintetében viszont ismét a lányos szülők járnak rosszabbul. 

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top