Életmód

I bike Budapest: közös bringaemelés is lesz a Városligetben

Idén sem marad nagy kerékpáros felvonulás nélkül Budapest. Áprilisban jön az I bike Budapest.

Április közepén rendezik meg a nagy, bringaemeléssel végződő kerékpáros felvonulását, az I bike Budapestet. A közös kerékpározás a Tabánból indul és négy hídon is áthalad. Lesz minifelvonulás is gyermekes családoknak.

Az I bike Budapest bringás felvonulást április 22-én rendezi meg a Magyar Kerékpárosklub, a bringások a Tabánból indulnak délután háromkor. Olyan helyeket is érintenek a közös biciklizés alatt, ahol korábban még sosem tekertek a bringások. A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg. A Kerékpárosklub kiemeli, hogy Hollandia idén 10. éve támogatja a magyar bringás fejlődést, ezért az első bringaemelés külön nekik szól.

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás a Lánchídon 2017. április 22-én. – MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezen az útvonalon halad az I bike Budapest

„Átbringázunk lezárt hidakon és rakpartokon, elmegyünk egészen az Árpád-hídig és a Margitszigeten vissza, aztán az Alagúton, Lánchídon, és az Andrássy úton keresztül a Hősök terénél érkezünk a Városligetbe. Ott pedig programok, piknik és egy nagy bringaemelés várnak” – írják az I bike Budapest Facebook-oldalán a szervezők.

Konkrétabban: Tabán – Erzsébet híd – Pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád híd – Margitsziget – Margit-híd – budai alsó rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Városliget

A bringaemelés várhatóan esete hat órakor lesz a Városligetben, a Napozóréten.

Tekerés közben zenészek szórakoztatják a bicikliseket, a felvonulás előtti és utáni színes programokról az I bike Budapest Facebook-oldalán érdemes tájékozódni.

Mi a 2018-as I bike Budapest célja?

A felvonulás örömtekerés a város legszebb részein, egyben demonstráció a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért, a Városligetben pedig az Olof Palme sétány megmentéséért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top