Életmód

Végelszámolás fenyegeti a legnagyobb magánnyugdíjpénztárat

A hónap végéig kell fizetniük a Horizont tagjainak, ha nem akarják, hogy végelszámolás induljon a magánnyugdíjpénztár ellen.

A négy megmaradt magánnyugdíjpénztárból háromnál nincs gond a tagdíjfizetéssel, a Horizont azonban bajban lehet – írja a Világgazdaság. A legnagyobb, 38 ezres taglétszámú pénztárba a tagok 70 százalékának be kellene fizetnie a hozzájárulását március végéig, különben a Magyar Nemzeti Bank kényszerű végelszámolást indíthat.

A tagdíj évente 2400 forint, állítólag a Horizont február közepe óta több e-mailt is írt a tagoknak, hogy ezt fizessék be. A befizetők ráadásul 12 hónap ingyenes egészségbiztosítást is kaphatnak. A Horizont 138 milliárd forintot kezel, megszűnése esetén a tagok vagy átmennek egy másik magánnyugdíjpénztárhoz, vagy visszakerülnek a tb-be. A másik három pénztár, a Budapest, a Szövetség és az MKB jobban áll, náluk megvan a 70 százalékos befizetési arány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top