nlc.hu
Életmód
Kiderült, hány 100 évesnél idősebb él Oroszországban

Kiderült, hány 100 évesnél idősebb él Oroszországban

Oroszországban tavaly volt a legalacsonyabb a halálozási ráta az elmúlt 25 évben. A mostani 73 éves várható élettartamot 2030-ig 80 fölé szeretnék növelni.

Oroszországban több mint 7 ezer százéves vagy annál idősebb ember él, és számuk az elkövetkező években jelentősen növekedni fog – jelentette ki Olga Gologyec orosz miniszterelnök-helyettes.

Gologyec egy öregedéssel foglalkozó nemzetközi konferencián szólalt fel, és azt mondta: Moszkva erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy magas színvonalú életminőségük legyen az időseknek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a törvényhozás két háza előtt március 1-jén elmondott beszédében kijelentette, hogy a következő évtized végére Oroszországnak az államok azon klubjához kell tartoznia, amelyben a várható élettartam meghaladja a 80 évet. Ez a mutató tavaly 73 év volt.

A hivatalos statisztika szerint Oroszországban a halálozási ráta ezer emberre vetítve 12,4 volt, ez a legalacsonyabb mutató az elmúlt negyedszázadban. A világ legnagyobb kiterjedésű országának lakossága a tavaly februári adatok szerint 146,8 millió volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top