Életmód

Brutális allergiás reakciót okozott a hajfesték – fotók

Nem véletlenül írják a hajfestékekre, hogy használat előtt készítsünk velük allergiatesztet.

Jessica Roy 26 éves édesanya mindenkit arra figyelmeztet, hogy végezzenek allergiatesztet a hajfestékkel, mielőtt a fejükre kennék. A fiatal anyuka és diák nem tette meg: a következmények pedig brutálisak lettek.

Amikor először allergiás reakciót kapott, azt hitte, a festék rossz minősége miatt történt a dolog. Jessica hajtövénél, arcán és nyakán ekkor jelentkeztek először a piros foltok, melyekre az orvos azt mondta, inkább a herpeszre hasonlítanak. 

Pár hónappal később az anyuka ismét hajfestésre adta a fejét – ekkor már sokkal súlyosabban alakult a dolog. A festék felkenését követő 5 perc múlva, alig kapott levegőt, az arca vörösre váltott, a szeme pedig bedagadt. És újra jöttek a kiütések, melyek beborították az egész arcát, dekoltázsát és nyakát.

A legdurvább tüneteket antibiotikumkezeléssel csillapították, ám maradandó károk is keletkeztek: „a hajam fele kihullott, minden hajmosás borzalmas fájdalommal jár. Szorongok és depressziós lettem, minden önbizalmam odalett.”

the sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top