Életmód

Húsvéti lakoma rosszullét nélkül: így egyél laktózmentesen! (x)

Csak ülsz az asztalnál és nézed, ahogy a családod többi tagja jóízűen fogyasztja a finomabbnál finomabb húsvéti ételeket. Teljesen össze vagy törve, mert nem ehetsz olyat, ami miatt ne fájdulna meg a hasad, hiszen laktózérzékeny vagy.

Szinte nincs olyan étel az asztalon, amely ne készült volna tej felhasználása nélkül, és amiben így nincs laktóz. Ennek vége!

Magyarországon a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén. A laktózérzékenység oka a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges laktáz enzim nagyon alacsony szintje vagy teljes hiánya a szervezetben. A laktózintoleranciával élőknek megoldást nyújt – a legjobb természetes kalciumforrást – a tejet és tejtermékeket tartalmazó laktózszegény étrend. Ennek betartását az egyre szélesebb választékban kapható laktózmentes tej és tejtermékek segítik, amelyhez most a Szarvasi Mozzarella ajánlja laktózmentes mozzarella termékeit.

TUDTA-E, HOGY

·         a tejcukor nem tud felszívódni, csak bontást követően;

·         a tejcukor bontása a vékonybélben történik, a laktáz enzim által;

·         1 dl tehéntej 5 g tejcukrot tartalmaz;

·         takarmányozással nem befolyásolható a tehéntej laktóztartalma;

·         tejcukortól mentesnek (laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely tejcukortartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem haladja meg;

·         a laktózmentes tejben elbontva található meg az 5 g cukor (a cukorbetegeknél ezt be kell számítani);

·         tejcukrot nemcsak élelmiszerek tartalmazhatnak, hanem étrend-kiegészítők, homeopátiás készítmények és gyógyszerek is.

A Szarvasi Mozzarella azokra is gondolt, akik imádják Húsvétkor is az olaszos ételeket, azonban laktózérzékenységük miatt nem fogyaszthatnak hagyományos tejtermékeket. Bátran fogyaszd a nagy ünnepi lakomáknál a Szarvasi Mozzarella laktózmentes mini mozzarella golyókat.


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kíván a Szarvasi Mozzarella!

További receptekért, kérlek, látogass el a www.szarvasimozzarella.hu weboldalra vagy a FB oldalunkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top