Életmód

Hajmeresztő indokkal kért kitermelési engedélyt az olajcég

A BP szerint társadalmilag elfogadható lenne egy olajkatasztrófa az érintetlen partvidéken, mert fellendítené a gazdaságot.

Megdöbbentő módon érvelt a világ egyik legnagyobb olajipari vállalata, a BP, hogy miért engedélyezzék az olajkitermelést Ausztrália érintetlen partvidékén, a Nagy Ausztrál Öbölnél.

Szerintük ha esetleg bekövetkezne egy olajkatasztrófa, az fellendíthetné a helyi gazdaságot, mert az olaj feltakarítása munkahelyeket teremtene, és növelné a gazdasági aktivitást – írja a 444.

Az olajcég az állítja, így már társadalmilag elfogadható a természet pusztulása. A BP még 2016-ban adta be a kérelmét az ausztrál hatóságokhoz, de csak most publikálta egy környezetvédő lap a dokumentumokat.

A hatóságok azt kérték, töröljenek több meredek állítást a kérelemből, a többi között az olajszennyezés gazdaságélénkítő hatásáról szóló részt.

2010-ben egyébként a BP Deepwater Horizon fúrótornyából 4,9 millió hordó olaj ömlött ki, és szennyezte be 176 ezer négyzetkilométeren a Mexikói-öblöt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top