Életmód

Csecsemőkorában amputálták a lábát, most Nagy-Britanniát képviselheti a paralimpián

Maisie Catt csecsemőkorában egy betegség miatt elvesztette mind a két lábát, 8 évesen viszont taekwondózni kezdett, és később már Nagy-Britanniát képviselheti a paralimpián.

Szinte hihetetlen, hogy Maisie Catt csak négy hónappal ezelőtt kezdett el taekwondózni, miután gyerekkora óta lábprotézist kénytelen használni, hamarosan pedig Nagy-Britanniát képviselheti majd a paralimpián.

A 8 éves kislány mindkét lábán vékony, hajlított protézist visel, miután csecsemő korban vérmérgezést kapott, aminek szövődményei miatt mindkét lábát amputálni kellett. Taekwondóval akkor kezdett el foglalkozni, miután végignézte ötéves öccse néhány edzését.

„Csak nézte az öccse edzését, és egyszer csak megszólalt: én is ezt akarom csinálni” – emlékszik vissza édesanyja, a 41 éves Sharon. „Beszéltünk az oktatóval, és beleegyeztek, azóta sportol.”

Három hónapra rá Maisie felkérést kapott a paralimpiai taekwandócsapattól, hogy vegyen részt az ő edzésükön is, így most havonta dolgozik a csapattal.

Gemma Biescas a brit taekwondo szövetség munkatársa szerint a kislány nagyon magabiztos, és teljesen lenyűgözte a szövetséget – írja a Mirror.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top