Életmód

Több ezer nyugtatót szereztek hamis vényekkel

Ötvenegy doboz vényköteles nyugtatót váltott ki hamis vényekkel egy 20 éves férfi és két társnője, akik ellen ma emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Összesen 3600 darab vényköteles nyugtatóhoz jutott egy társaság, akik hamis vényeket váltottak be több kecskeméti gyógyszertárban. Az ügyészség egy 20 éves budapesti férfi és két női társa ellen emelt vádat.

Az ügyészség vádiratából kiderül, hogy a háromfős társaság 2016 áprilisában utazott Kecskemétre azért, hogy ott a náluk lévő, egy szakorvostól ismeretlen módon, üresen megszerzett, majd betegek nevére kitöltött orvosi recepteket beváltsák, és különböző nyugtatókhoz jussanak. 

Bár a recepteken a nevek és a hozzájuk tartozó adatok valódiak voltak, ám egyik személy sem tartozott a szakorvos praxisába, és a vényeket sem ő állította ki.

A vádlottak néhány óra leforgása alatt nyolc kecskeméti patikában jelentek meg, és a hamis vényeket kiváltva összesen ötvenegy doboz különböző típusú, vényköteles nyugtatóhoz jutottak. Volt két olyan gyógyszertár, ahol a patikus elkérte a vényt kiváltó férfi személyi igazolványát, ő azonban mindkét alkalommal egy másik férfi nevére szóló, lopott személyi igazolvánnyal igazolta magát.

Az ügyészség a szabadlábon lévő elkövetőket társadalombiztosítási juttatással visszaélés, többrendbeli személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétségével, a férfi vádlottat emellett közokirat-hamisítás bűntettével is vádolja.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfi vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, és azt, hogy a korábbi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is hajtsák végre. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top